Trump sau despre cum politica se schimbă

Situația din ultimele luni din România este foarte greu de înțeles pentru mulțti oameni. De ce totuși oamenii votează “penali”, de ce din ce în ce mai multă lume manifestă sentimente anti unguri, anti gay, anti corporații, anti globalizare, etc… Ne aflăm într-o perioadă masivă de reorientare ideologică pe planetă și trebuie să înțelegem, pentru binele nostru, că nu avem cum să oprim această reorientare.

Un exemplu perfect care să ne ajute să înțelegem mai bine situația din România este să privim spre partenerul nostru strategic de peste ocean. În 2016, lumea a fost zguduită de victoria în alegeri a lui Donald Trump. Foarte puțini s-au așteptat la această victorie, însă trebuie să vă dezamăgesc pe toți și să vă spun că Trump președinte a fost încă din 2015 un lucru mai mult decât evident. O mare parte din populația Americii nu mai suportă Washington-ul, pentru că foarte mulți votanți încep să descopere că elitele politice impun o agendă care le satisface doar lor dorințele și nu se gândesc și la marile mase de oameni.

Trump a câștigat tocmai din cauza mesajului venit dinspre adversarii săi politici. Pe pământ, în ultimii ani, mulți au încearcat să impună anumite concepte, atât politice cât și sociale. Trebuie să fim mai toleranți, trebuie să acceptăm părerea tuturor, trebuie să renunțăm la tradiții, trebuie să devenim multiculturali, trebuie să ne deschidem granițele, trebuie să ne reinventăm ca și indivizi într-o societate modernă, bla bla bla bla…

Toate astea au sunat bine, au sunat frumos, dar încet încet, insistența cu care aceste lucruri ne-au fost băgate pe gât într-un mod forțat și nenatural a creat din ce în ce mai multe pâlcuri de rezistență. Și oamenii au început să se revolte, au început să realizeze că nu toate aceste mesaje frumoase și strălucitoare sunt bune. Toleranța nu trebuie să însemne că nu mai ai voie să gândești sau să spui nimic, nu trebuie să acceptăm păreri greșite doar pentru că așa e politically correct, nu trebuie să renunțăm la tradiții doar de dragul de a fi moderni, nu trebuie să fim multiculturali cu orice risc, este mai bine să ne punem pe noi înaintea celorlalți pentru că doar așa vom reuși să supraviețuim ca și națiuni. Toate astea au început să prindă greutate în mințile electoratelor din lumea întreagă, și iată de ce avem Brexit, iată de ce îl avem pe Donald Trump, pe Emanuel Macron, naziști în parlamentul Germaniei și o mare majoritate în România care nu mai este interesată de “corupție”… Oamenii s-au plictisit de sloganuri și de bullshit și vor soluții concrete, vor ca viața lor să se îmbunătățească, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să nu mai fie politically correct.

Mass-media și deep state-ul încă nu a înțeles aceste mesaje și continuă cu încercările din ce în ce mai agresive de impunere a principiilor liberale. Și ce nu înțeleg ei este că nu fac decât să sporească astfel rezistența. Trump a demonstrat că o măsură economică bună este mai importantă decât un comentariu sexist, a demonstrat că oamenii preferă un om sincer care spune adesea prostii, în fața unui diplomat impecabil care de fapt nu vorbește decât în clișee… Vremea politically correct se va termina curând și dacă vrem să ne adaptăm viitorului inevitabil, trebuie să acceptăm că prioritățile se schimbă. Viața nu este corectă, societatea nu este egală, iar asta este foarte bine, pentru că, oricât s-ar urla, noi ca și oameni nu suntem egali. Nimeni nu este egal cu nimeni, toți suntem unici și trebuie să ne bucurăm de unicitatea noastră, cu defectele și cu avantajele pe care aceasta le aduce… Grow up!… or die!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s