Politically correct, coșmarul lumii moderne

Politically correct, brrrr, două cuvinte care mă fac să înjur de fiecare dată când le aud. Oamenii care încearcă să impună pe planetă acest concept de corectitudine sunt cred sincer cea mai mare problemă a umanității în momentul de față. Da, mai periculoși decât dictatorul nord coreean, mai periculoși decât ISIS, mai periculoși decât orice amenințare militară și economică mi se par acești nebuni care încearcă să impună pe planetă ideea de politically correct. PC-ul va duce spre sfârșitul umanității așa cum o știm și va duce în timp la crearea unei societății de tip zombie, în care toată lumea spune și crede aceleași lucruri și nimeni nu mai se bucură de individualitatea sa…

Încet încet vom ajunge să nu mai putem să vorbim despre nimic, să nu mai putem să avem opinii. Și dacă vi se pare că exagerez, haideți să vă dau câteva exemple șocante de lucruri care s-au întâmplat în ultimii ani și care pleacă toate de la ideea de politically correct.

  1. Să nu le mai spunem copiilor băiat și fată pentru că este intolerant.
  2. Să nu cumva să glumim despre rasa, aspectul sau de fapt orice altă trăsătură a oamenilor pentru că este insensibil. Și asta cu toate că toate aceste lucruri ne influențează personalitatea și atunci când discuți cu cineva nu poți să le ignori pe toate, pentru că până la urmă nu vorbești cu un robot, vorbești cu un om, iar toate aceste lucruri fac parte din acel om.
  3. Există mai multe genuri și chiar dacă medical nu ne putem naște decât femei sau bărbați (cu câteva mici excepții ca hermafroditismul și altele), ar trebui să avem dreptul să ne declarăm orice vrem… Și de aici exemple de bărbați albi care declară că ei sunt negri și multe altele.
  4. Orice glumă acum este înțeleasă ca un atac la persoană și musai trebuie să țină de discriminare, de fapt mai nou absolut orice nu convine cuiva este rapid catalogat ca discriminare.

Și lista poate continua la infinit. Politically correct ne influențează mediul politic, ne influențează mediul artistic, filmele, serialele, discuțiile cu prietenii, toată viața noastră a fost schimbată pentru că ni s-au impus anumite idealuri pe care ființa umană nu ar trebui niciodată să le accepte. Da, suntem diferiți și nu trebuie să ne fie rușine de asta, da, avem dreptul să glumim și să râdem de cei din jurul nostru așa cum și ei au la rândul lor dreptul de a râde de noi.

Nu trebuie să ne trăim viața gândindu-ne în permanență să nu cumva să supărăm pe cineva. În loc să încurajăm generațiile viitoare să fie sensibile și să se frăsuiască pe absolut orice subiect, ar trebui să îi încurajăm să învețe să fie puternici, să învețe să nu se mai ia întotdeauna în serios și să își trăiască viața căutând fericirea simplă, aceea care nu depinde de concepte. Da, este bine să bem o bere, este bine să putem vorbi despre orice, fără să ne gândim la faptul că îi vom supăra pe cei prea sensibili. Faptul că te superi ține strict de tine și tu alegi să te superi, așadar haideți să ne învățăm copiii că atunci când îi supără ceva, soluția este să învețe să nu se mai supere, nu să încerce să schimbe universul care îi supără. Altfel, vom ajunge să fim nefericiți și doar fețe în mulțimea de roboți, da, politically correct, dar care nu vor putea să fie niciodată mai mult decât o simplă risipă de oxigen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s