Misoginii și ce înseamnă ei de fapt

Cu toții ne-am lovit de persoane misogine în viața noastră. Iar astăzi termenul de misogin este aruncat foarte ușor și folosit de multe ori greșit. Este la modă să fim foarte sensibili și să acuzăm imediat oamenii de rasism, sexism, misoginism și multe alte “isme” de acest tip. O groază de acțiuni care nu sunt de fapt bazate pe credințe de acest tip sunt astăzi asemuite lor, fără ca măcar să facem înainte o analiză pentru a descoperi dacă aceasta este sau nu realitatea.

Misoginii sunt cei care desconsideră femeile și care consideră că femeile nu sunt capabile să facă aceleași lucruri ca și bărbații. Dar aici există o distincție majoră pe care foarte puțină lume o face. Există oameni care consideră că femeile sunt inferioare din principiu, doar pentru că sunt femei. Aceștia sunt misogini și da, ei trebuie condamnați, pentru că fac parte din aceeași categorie mare în care regăsim și alte grupuri extremiste. Atunci când negi drepturile și libertățile unui om pe baza rasei, genului sau a altor atribute înăscute ale acestuia, atunci meriți condamnare și societatea trebuie să ia măsuri împotriva ta.

Dar există și o altă categorie, mult mai mare, de “așa-ziși” misogini. Aceștia nu consideră apriori femeile ca fiind inferioare, majoritatea dintre ei chiar respectă femeile și iubesc persoane de sex feminin și nu au nicio problemă cu ele. Însă mulți oameni din această categorie fac glume, de multe ori proaste, însă glume și și mai mulți observă lucruri și le spun pur și simplu. Aceștia nu sunt misogini și nu ar trebui să îi tratăm ca atare.

Haideți să înțelegem că există o mare diferență între discriminare și a face o glumă. Adică una e să consideri că femeile nu au dreptul să lucreze pentru că sunt incapabile, sau că nu au dreptul să voteze sau etc, și alta este să glumești că o femeie aflată în perioada menstruației este mai nervoasă. Una este să crezi cu adevărat că femeile sunt inferioare și alta este să glumești că o femeie nu este capabilă să deschidă un borcan fără ajutorul unui bărbat. Una este o credință greșită care poate avea consecințe tangibile neplăcute, în timp ce cealaltă este o glumă nevinovată.

Și exemplele pot continua și din punctul de vedere al observațiilor. Sunt job-uri potrivite pentru bărbați și job-uri potrivite pentru femei, asta nu înseamnă că ești rasist, înseamnă doar că asta e realitatea. Sunt culori potrivite pentru un anumit gen, sunt atitudini, abordări diferite, etc. Faptul că spui asta nu înseamnă că ești misogin sau sexist, înseamnă că ești doar o ființă umană care acceptă realitatea.

Da, femeile sunt mai drăgălașe și micuțe și adorabile decât bărbații și așa este normal să fie. Faptul că eu spun asta nu înseamnă că sunt misogin, pentru că nu desconsider femeile ci consider că drumurile pe care o femeie și un bărbat pot să ajungă la același rezultat sunt diferite. Fiecare dintre noi trebuie să își folosească atuu-rile. Și trebuie să înțelegem că femeile nu sunt egale cu bărbații la fel cum niciunul dintre noi nu este egal cu altcineva. Suntem cu toții unici și trebuie să ne bucurăm de unicitatea noastră și să o folosim corespunzător, pentru că aceasta este singura cale spre a fi mai fericiți.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s