Există doar două genuri

Sunt un om care urmărește foarte atent scena socială și politică din America. Am fost pasionat dintotdeauna de această țară și pot spune cu mâna pe inimă că mi se pare cea mai tare națiune de pe pământ. Iubesc America și tocmai de asta sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă acolo, pentru că foarte multe trenduri globale, care ajung în cele din urmă să ne afecteze și pe noi, pornesc de acolo. Putem înțelege mai multe despre ceea ce ne așteaptă dacă analizăm cu atenție ce se întâmplă peste ocean.

Iar unul dintre lucrurile înfiorătoare care se apropie cred încet încet și de Europa este dorința multor grupuri din America de a schimba realitatea naturală. Astfel, din ce în ce mai multe autorități, atât locale cât și naționale încep să ofere drepturi absurde oamenilor. Avem în Canada de exemplu dreptul de a nu ne declara genul atunci când ne luăm permisul de conducere. Există varianta să treci doar X dacă nu te identifici cu niciun gen. În America avem băi pentru transexuali, există state în care ai dreptul să intri ca bărbat în baia pentru femei dacă te identifici cu genul feminim. O avem pe fetița Angelinei Jolie care vrea să facă schimbare de sex la 11 ani, avem copii care nu mai trebuie să fie numiți fetițe și băieței în școli pentru că trebuie să fie liberi să își aleagă singuri sexul. Iar exemplele pot continua, avem de a face cu un curent din ce în ce mai popular. Există zeci de genuri, gender fluid, MTF, Non-Binary, etc etc etc…

Și toate aceste lucruri ne dau impresia că suntem, ca și societate, mai open minded, mai inclusivi, mai deschiși la schimbare. Ne place să credem că suntem inovatori și că prin faptul că le dăm voie oamenilor să își aleagă singuri genul le oferim libertate absolută. Curentul acesta se răsfrânge mai apoi și în artă și în entertainment și pe toate celelalte paliere ale societății. Și din păcate am ajuns să credem astăzi că trebuie să permitem și să acceptăm și să încurajăm orice, gândindu-ne cu frică să nu cumva să ofensăm pe cineva.

Și aici am vrut să ajung. Diversitatea există. Unii oameni sunt gay, unii oameni sunt transexuali, unii oameni se simt asexuali și nu sunt interesați de sex, unii oameni vor să își schimbe genul. E ok, nu e nimic rău în asta, este ceva natural și oamenii respectiv nu trebuie atacați sau discriminați. Însă de la a nu îi ataca și a le permite să facă ce doresc cu propriile lor corpuri și până la a îi celebra ca pe niște modele de rezistență este o cale lungă și foarte periculoasă. Pentru că, oricât am vrea să credem altfel, există o realitate naturală care nu poate fi negată.

Există două genuri! Plus câteva varietăți strict medicale ca și hermafroditismul despre care nu vor vorbi, pentru că nu țin de această discuție. Suntem bărbați sau suntem femei, punct. Poți să fii un bărbat care se identifică ca femeie, poți să fii un bărbat care vrea să facă sex cu alți bărbați, poți să fii un bărbat care se identifică cu o frunză, poți să crezi că ești ce vrei tu să fii, tot bărbat rămâi din punct de vedere biologic. Și același lucru se aplică și în cazul femeilor. Putem să credem despre noi orice, putem să ne identificăm cu orice, putem să simțim orice, suntem bărbați sau suntem femei. Da, genul în care ne naștem este genul în care trebuie să trăim. Că nu ne convine, trist, dar a nega faptul că suntem un anumit gen este absurd și a ne învăța copiii că ei pot să aleagă genul pe care îl doresc este un lucru periculos. Nu, dacă te-ai născut bărbat alb nu poți alege să fii o femeie neagră sau un fluturaș care zboară deasupra distincțiilor de gen. Acceptă cine ești. Da, poți să îți dorești să fii altceva, poți chiar să crezi că ești altceva, dar doar atâta timp cât accepții ceea ce ești tu de fapt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s